Overfladisk rengjøring, og lodding av DIY ramutvidelse.

Etter gjennomgang gikk jeg en runde over de 2 fungerende maskinene og blåste rent med trykkluft på boks, vasket over med IPA og sprayet alle kontakter med WD-40 specialist fast drying contact cleaner.

Begge maskiner fungerte fint, og fikk kjøre idle noen timer for å sjekke at alt er ok. Gotken hadde jeg noen problemer med, men det får bli et annet prosjekt.

Har planer om å kjøpe en Amiga external drive adapter for Gotek flashfloppy HxC KIT for å kunne koble til goteken eksternt. Ebaybruker Kirsti_73 har en del meget billige komponenter og utvidelser til amiga og c64 som hun selger enten som DIY kit, eller ferdig montert for et ganske lite påslag. Hun er også å finne på finn.no.

Når jeg så skulle lodde ramutvidelsen så jeg at selve rambrikken er SMD, og jeg trenger loddepasta. Det ble bestilt på ebay, og så er det bare å vente.

Angle headeren var en pain å få inn i alle hullene, men relativt enkelt å lodde.
Litt uforsiktig når jeg kappet komponentet med tang. Tror kanskje jeg skal bruke dremel neste gang. Men satser på det fungerer. Hvis ikke er det frem med avloddingstasjonen 🙂

Så nå er det waiting game på solderpaste, deretter blir det lodding av final cartridge iii til commodore 64.

Author: retro

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *