Ny? Amiga 1200 – En gnikkehistorie.

Etter store problemer med postgangen på A1200 jeg kjøpte fra England (ikke kommet ennå) var jeg så heldig å få tilslag på en Amiga 1200 på den norske commodore/amiga gruppen på facebook. Det var en kort budrunde, som endte med at jeg fikk den for 1500,-. En grei pris med tanke på at strømforsyningen hadde tatt natten når selger testet den.Det var en 120 MB harddisk installert i maskinen 🙂

Noen hadde også tatt seg kunstneriske friheter og «pyntet» på den.


God pakket, rask postgang. Sånn som vi liker det!

Det første jeg gjorde var å teste den opp mot den nye strømforsyningen jeg kjøpte på c64psu.com. Det fungerte veldig bra. Maskinen bootet opp til workbench 3.0 uten problemer. Fikk litt småproblemer med å boote workbench et par ganger, men det viste seg å være min feil da jeg ikke hadde dyttet strømkabel langt nok inn.

Etter funksjonstesting var det inn på amigakit og bestille Easy ADF pcmcia transfer kit, workbench 3.1 roms, CF kit, disker og litt klistremerker.

Neste steg var å åpne opp maskinen og gi den en runde med isopropanol, wd-40 fast drying contact cleaner og trykkluft på boks.


Etter at RFskjoldet var fjernet, hovedkortet fått seg en rens, og tastaturet var plukket fra hverandre, var det på tide å se om det var mulig å få bort malingen på kabinettet.


Ja, piltastene er satt på feil, det var før alle ble tatt av.

Etter ca 2 timer med skrubbing og gnikking.. Et helt greit resultat. Noe rester igjen som skal taes ved en senere anledning. Nå gjenstår bare å vente spent på godsaker fra amigakit.

Author: retro

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *